Ontwikkeladvies 45+

Begin dit jaar werd ik via Schoevers geïnformeerd over het ontwikkeladvies voor 45-plussers. Opgezet door de overheid om 45 plussers te adviseren over mogelijke carrière mogelijkheden. We zijn vaak al zo’n twintig jaar aan het werk en moeten er nog zeker 20 voordat we met pensioen mogen en velen vragen zich af wat ze met hun carrière aan moeten, inclusief mijzelf. Dus ik besloot gebruik te maken van het advies.

Achtergrond

Het ontwikkeladvies is oorspronkelijk opgezet om 45 plussers in een verdwijnend beroep te adviseren over een mogelijk ander carrièrepad. Verdwijnende beroepen zijn beroepen waarvan verwacht wordt dat die over zo’n twintig jaar niet meer bestaan. Mijn secretaresse carrière blijkt hier ook onder te vallen. Lees er meer over in dit artikel van de Volkskrant.

Gesprekken

Na de nodige administratieve rompslomp werd ik gekoppeld aan een loopbaanadviseur en had ik drie gesprekken. Het eerste gesprek was een kennismakingsgesprek waarbij ook mijn loopbaan besproken werd. Welke opleidingen ik gevolgd heb, waar ik gewerkt heb, wat ik daar leuk aan vond en wat niet. Het was een heel leuk en gezellig gesprek.

Na het eerste gesprek heb ik een drietal test online ingevuld. Met deze testen bekeken ze mijn normen en waarden, mijn wensen qua werk en mijn competenties. Gelukkig kreeg niet alleen de adviseur de resultaten, maar ikzelf ook. Ik vind het altijd wel prettig om naderhand eens terug te kijken naar mijn eigen inzichten.

Tijdens het tweede gesprek heb ik samen met de adviseur de testen besproken en waarnodig verder uitgediept. Daarna ging de adviseur aan de slag met zijn advies die hij netjes voor het derde gesprek al naar mij toestuurde zodat ik het alvast een rustig kon bekijken.

In het derde gesprek bespraken we zijn advies en tips om natuurlijk weer af te ronden met wat administratieve rompslomp. Aangezien ik van te voren had aangegeven dat ik vooralsnog niet van plan ben te vertrekken bij mijn huidige werkgever, was het advies vooral gericht op de mogelijkheden die ik heb binnen mijn huidige baan om mijn toekomstige carriere te bepalen.

Conclusie

We kwamen tot de conclusie dat het secretaresse vak niet snel op sterven staat, maar dat de functie wel zwaar aan verandering onderhevig is. Iets wat ik ook absoluut onderschrijf. De klassieke secretaresse die afspraken inplant, typt en voor de koffie zorgt bestat al lang niet meer. De huidige secretaresse is van meer markten thuis en multi inzetbaar. Vaak schuiven secretaresses door in een specifiek gebied van hun takenpakket.

Voor mij geldt dat ik vooral ga kijken naar het langzaam doorschuiven richting de ICT wereld. Mijn passie en kennis op ICT gebied verder aandacht geven. Misschien trainingen geven aangezien mijn allereerste beroep dat ik wilde uitoefenen – docent – nog steeds met enige regelmaat aan mij trekt. Ik zie een mogelijke toekomst als digicoach voor mij.

Geïntereseerd?

Ik was van plan hier een mooi pleidooi te houden om je te adviseren om ook eens een ontwikkeladvies te volgen. Tegenwoordig is het advies namelijk beschikbaar voor iedereen, ongeacht of je baan op de lijst van verdwijnende beroepen staat. Maar het schijnt dat het subsidietraject vanuit de overheid stopt op 10 januari omdat het subsidiepotje leeg is. Maar mocht de overheid in de toekomst toch besluiten verder te gaan met dit traject of iets wat er op lijkt, dan kan ik het van harte aanbevelen om jezelf op te geven.

Geef een reactie