Minecraft

Een van de dingen die ik graag doe in mijn vrije tijd is het spelen van computergames en ergens in 2010 vroeg Lief of ik een nieuw spel wilde uitproberen. Het heette Minecraft en je kon er dingen mee bouwen…

Alhoewel ik al heel lang computergames speel, bleken de meeste games mijn aandacht niet vast te kunnen houden. Totdat ik Minecraft ging spelen. Eindelijk een spel waarbij je geen strateeg hoeft te zijn of met een sniper moet rondlopen in een vijandig wereld om een opdracht af te ronden. In Minecraft gaat het vooral om het bouwen van je eigen wereld en dat bleek mijn favoriete soort spel te zijn.

Minecraft

Het spel is een sandbox spel. Zodra je inlogt wordt er een wereld gegenereerd van allemaal blokken. Meestal begin je in een bosrijke omgeving met bomen, gras, steen en vaak wat koeien, varkens en kippen in de omgeving. Al het materiaal om te kunnen overleven in een onbekend wereld. Van alle onderdelen kun je nieuwe dingen maken. Zo kun je met je blote handen een boom omhakken, waarvan je daarna gereedschap kan maken om verder mee te hakken of te graven. Als je een van de dieren dood, krijg je eten waarmee je je energie op peil kan houden.

Aangezien een beetje interactie wel fijn is, zijn er dus diverse dieren die je kan verzamelen, zijn er – als je goed zoekt – dorpjes met dorpelingen te vinden waar je mee kan handelen en zijn er ‘monster’ die je het leven zuur maken. Denk hierbij aan creepers (die stiekem naar je toesluipen en dan ontploffen, met pijl en boog schietende skeletten, zombies en met potions gooiende heksen.

Werelden

Het leuke aan Minecraft vind ik dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn in dit spel. Je kan kiezen uit verschillende landschappen zoals verschillende bossen (berken-, eiken- en dennebossen, junglebossen), woestijnen, berglandschappen, savannes, taiga’s en oceanen waarin soms een mushroom island voorkomt. Het kan regenen en onweren en in sommige gebieden sneeuwen.

Daarnaast zijn er nog andere werelden waar je via een portaal naar toe kan gaan. De nether waarin geen water, maar alleen maar lava te vinden is. The ender wat bestaat uit vliegende eilanden. In elke van deze werelden heb je andere monsters die je lastig vallen, maar ook andere bouwmaterialen die het bezoek aan deze werelden het zeker waard maken.

Community

Persoonlijk ben ik dus een bouwer waarbij ik liefst bestaande creaties nabouw. Er zijn echter veel meer speelmogelijkheden. Via Youtube zijn er diverse filmpjes te vinden van redstonebouwers (het automatiseren van handelingen), gewone bouwers, hardcore spelers (zodra je dood gaat ben je af en moet je opnieuw beginnen) en zelfs mensen die een complete speelomgeving bouwen voor anderen om in rond te dwalen.

Voor diegene die benieuwd zijn hoe dat er dan uit ziet, heb ik hier wat screenshots uit mijn minecraftwereld.

Geef een reactie