Let’s Talk – December Challenge

Alhoewel ik al jaren op diverse manieren en onder diverse namen met veel plezier geblogd heb, hebben bloggen en ik altijd een soort van haat/liefde verhouding gehad. Ik ben van nature een enorme kletskous, heb over veel zaken wel een (uitgesproken) mening en discussieer graag, dus een blog zou voor mij de perfecte uitlaatklep kunnen zijn zonder dat ik iedereen de oren van hun kop klets. Maar waar ik niet lijk te stoppen als het om mondeling kletsen gaan, bleef het op de diverse verschillende blogwebsites met enige regelmaat stil. Ook met deze blog zie ik het gebeuren.

Interne Criticus

Het is niet dat ik niets te vertellen heb. Er staan genoeg berichten in concept op dit moment. Allemaal enthousiast begonnen, maar nooit afgemaakt. Want ergens tussen het schrijven en het publiceren, komt mijn interne criticus te voorschijn om zich te bemoeien. “Zou je dit nu wel schrijven?”, “Er is over dit onderwerp al geschreven door anderen die het veel beter kunnen verwoorden.”, “Hoezo denk jij genoeg verstand te hebben over dit onderwerp dat je denkt tips te kunnen geven?.” Het is nogal een strenge criticus zoals je merkt.

December Challenge

Om nou eens voor eens en altijd mijn interne criticus de mond te snoeren, heb ik voor mijzelf een December Challenge bedacht. De komende 31 dagen ga ik elke dag een blog schrijven. De interne criticus mag zo hard roepen als zij wil, maar er mag geen bericht in de concept fase blijven staan. Op 31 december blik ik terug op een maand lang elke dag bloggen en hoe mij dat bevallen is.

Dus: Let’s Talk!

Geef een reactie