Terugblik

Zo hé, ik keek even terug wanneer ik voor het laatst hier een post plaatste. Dat is dus bijna alweer drie maanden geleden. Time flies when you having fun. Maar even serieus. Ik ben natuurlijk veel te lang weg geweest op mijn eigen blog. Helaas kostte mijn nieuwe baan en het naderende eind van mijn studie enorm veel energie en was er regelmatig geen puf meer over voor een blog. Maar dat maak ik nu goed door je even mee te nemen in alles wat ik de laatste tijd uitgespookt heb.

Nieuwe baan

Ja, Een nieuwe baan dus. Zoals sommigen onder jullie misschien weten, werk ik al sinds 2004 bij een Universiteit. De omgeving bevalt mij goed, maar zo op zijn tijd is het wel eens nodig een nieuwe uitdaging aan te gaan. De afgelopen jaren heb ik als secretaresse gewerkt bij twee faculteiten, namelijk Bouwkunde en Werktuigbouwkunde. Maar sinds maart van dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar een dienst, Dienst Huisvesting om precies te zijn. Het verschil tussen een faculteit en een dienst is dat de faculteit vooral gefocust is op het geven van Onderwijs en het doen van Onderzoek. Een dienst is vaak ondersteunend aan de faculteiten en de andere diensten.

Dienst Huisvesting houdt zich bezig – je raadt het al – met de huisvesting op de campus. Hierbij gaat het vooral om de gebouwen die direct tot de Universiteit behoren. Op de campus bevinden zich naar de Universiteit ook andere bedrijven en zelfs woningen, maar daar bemoeien we ons niet mee. Ik vind het enorm interessant om te zien wat er zoal bij komt kijken. Mijn functie is een combinatie van secretariele werkzaamheden en frontoffice werkzaamheden. Naast de standaard secretariële werkzaamheden houd ik mij – samen met mijn collega’s – ook bezig met storingafhandeling en de administratie rondom diverse projecten. Denk hierbij aan het uitsturen van offerteaanvragen, opdrachtbrieven etc. Ik heb leuke nieuwe collega’s en leer nog dagelijks nieuwe dingen. En van nieuwe dingen leren krijg ik enorm veel energie.

Afronden studie

Naast de nieuwe baan ben ik ook bezig met het afronden van mijn studie Officemanagement waar ik twee jaar geleden aan begin. Alle modules zijn afgerond en ik ben nu bezig met de eindopdracht. Hierin is het de bedoeling dat ik een onderzoek opzet, maar niet uitvoer. In dat onderzoek betrek ik alle modules die ik eerder heb gevolgd. Zo schrijf ik het natuurlijk in het Nederlands, maar verwerk ik er ook een stuk Engels in. Ik heb een onderwerp gekozen waarbij ik zowel de invloeden m.b.t. organisatiegedrag en communicatie in kan verwerken. En uiteindelijk gebruik ik ook onderdelen van de module Organisatie & Management en Managementvaardigheden in het onderzoek.

Het nadeel is wel dat ik de laatste tijd erg veel last heb van studie ontwijkend gedrag. Ik schrijf liever blogs en kijk liever series dan dat ik aan de opdracht bezig ben. Uiteindelijk komt het wel goed hoor. Ik ben typisch iemand die het beste werkt op een deadline en die is nu nog te ver weg. Een groot voordeel van studie ontwijkend gedrag is dat er allemaal leuke blogideëen in mijn hoofd onstaan die ik natuurlijk nu allemaal aan het uitwerken ben. De volgende blogstilte zal dan ook minder lang zijn.

Hielspoor

Mijn hielspoor is helaas weer terug gekomen, dus ik ga weer regelmatig naar de fysiotherapeut. Dit keer niet voor ShockWave, maar voor een EPTE behandeling. *diegene die niet tegen naalden kunnen, kunnen nu maar beter even door scrollen naar het volgende onderwerp*. Bij EPTE wordt er een naald ter grote van een accupunctuurnaald in de onstoken pees gestoken en via die naald wordt er stroom naar de pees geleid. Hierdoor onstaat een chemisch en fysiologisch proces in de pees waardoor op de betreffende plek bloedcirculatie verbeterd en de cellen worden aangezet om zichzelf te repareren. Het klinkt er pijnlijk, maar dat is het niet. Het enige wat een beetje vervelend voelt is het moment dat ze de naald in je huid zetten. Van de stroom merk je eigenijk niets.

Blog

Om nog even terug te komen op die blogideëen die in mijn hoofd oppoppen tegenwoordig. Wat vinden jullie nu een fijn moment om mijn blogs te lezen? Doordeweeks? In het weekend? ‘s Ochtends? ‘s Avonds? Laat het even weten in een reactie. Ik ben erg benieuwd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.