Philips Museum

In het kader van mijn verjaardag gingen mijn broer en ik gisteren samen op pad. We besloten het Philips Museum eens van binnen te bekijken. Gek eigenlijk, dat je je hele leven in de omgeving van Eindhoven woont, bekend bent met Philips en er toch zo weinig van kent.

Ik ging er vanuit naar een saai museum te gaan, maar tot mijn verbazing was het Phiips Museum erg modern en interactief ingericht. Er waren tablets te huur waarmee kinderen extra informatie en opdrachten konden uitvoeren en het was dus alles behalve stil. šŸ˜‰

De rondleiding begon met een korte samenvatting vanaf 1891 tot en met nu. Het was erg leuk om de lichttoren te zien en te beseffen dat de Philishave al bestaat sinds 1939.

Wat ook heel erg leuk om te zien was, is deze nagemaakte labruimte waar de allereerste gloeilampen werden bedacht.

Laboratorium

En toen ging het natuurlijk snel. Met de eerste radio, de eerste tv, stofzuiger, videocamera.

Met uiteindelijke hele huiskamers, keukens en slaapkamers te voorzien van Philipsproducten. Kijk vooral even naar het leuke ontspannende spelletje Pong in de slaapkamer.

En ik lag werkelijk helemaal dubbel bij deze foto.

Praatpaal

Wist je trouwens dat de familie Philips als een van de weinige bedrijven hun medewerkers doorbetaalden bij ziekte en voor ze zorgde in hun oude dag? Na de ontwikkeling van het rƶntgenapparaat zorgden zij er trouwens voor dat Eindhoven als eerste TBC vrij was, door alle medewerkers, familieleden en uiteindelijke de hele stad te controleren.

Al met al was het een erg interessante tentoonstelling. Een die ik absoluut niet verwacht had.

Na dit leuke museum bezoek zijn we nog even naar de Gourmet Food Market gegaan. Het is een beetje een foodtruck idee, maar dan binnen. Aan de rand bevinden zich allerlei leuke eetzaakjes en midden in zijn er tafels om te zitten. Aangezien het vrij druk was heb ik geen foto gemaakt van de binnenkant i.v.m. de privacy van de rest, maar wel snel van het buitenterras. En natuurlijk van het heerlijke tussendoortje bij Pim’s Potatoes.

Al met al was het een leuke uitje met mijn broer.

Selfie

Selfie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.