sneeuw

Terugblik Januari

Wat heb ik allemaal gedaan in Januari? Zolang als ik blog, heb ik met regelmaat in verschillende vormen geschreven over mijn activiteiten. Een weekoverzicht was daarbij de meest gebruikte vorm. Toch bleek een weekoverzicht altijd erg moeilijk om bij te houden, want ik had niet altijd elke week iets te vertellen. Nu we in een nieuw jaar zitten, heb ik bedacht om het toch weer eens een keer te gaan proberen. Maar dit keer in de vorm van een maandoverzicht. Vandaag vertel ik je dus over mijn activiteiten in Januari.

Vakantie

Ik neem al een aantal jaar de 1e week van januari vrij. Het is heerlijk om na alle drukke decemberfeest dagen even rustig aan te doen. Alle versierselen opruimen, het huis aan de kant en wat afspraken met instanties afhandelen. Het zorgt bij mij voor een opgeruimd hoofd en nieuwe energie voor het werk. De eerste week van Januari was dan ook heerlijk rustig. Naast het opruimen ben ik naar de kapper geweest en zitten mijn haren weer heerlijk in een goed bob-model. Het blijft toch mijn favoriete kapsel. Op de vrijdag kregen we een slimme meter. Ik heb mij natuurlijk van te voren even ingelezen, want er zijn genoeg verhalen op dit moment over falende slimme meters. Dit blijkt echter vooral bij de gasaansluiting te zijn en onze netwerkbeheerder heeft het aansluiten van de nieuwe gasmeters daarom on hold gezet. We krijgen alleen een slimme electriciteitsmeter. De gasmeter wordt vernieuwd zodra er betere meters zijn.

Inleren nieuwe baan

Deze maand begint ook het inleren voor mijn nieuwe werk. Ik ga per 1 maart pas definitief over naar de andere afdeling, maar tot die tijd ga ik al 1x per week meelopen en inleren. Straks in februari worden dat 2 dagen in de week. Wat ik er tot nu toe van gezien heb, bevalt mij wel. Leuke collega’s, nieuwe uitdagingen en omdat de nieuwe afdeling zich op de 10e verdieping bevindt, ontzettend mooie zons op- en ondergangen.

Opleiding

De maand begint ook de eindspurt naar het einde van mijn opleiding. Naast de module ‘Organisatiegedrag’ begint ook de eindopdracht. Ik dacht dat het maken van een opdracht een stuk makkelijker zou zijn, dan het doen van een examen. Zat ik daar even goed fout. Het bedenken van een onderwerp alleen is al om je hoofd over te breken. Dus mocht je nog een idee hebben over organisatiegedrag of communicatieproblemen die onderzocht kunnen/moeten worden, dan hoor ik het graag.

Al met al was het weer een enerverende maand. Ik ben benieuwd wat Februari gaat brengen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.