2 manieren om bij te houden wat je kijkt en leest

Wanneer collega’s aan mij vragen hoe mijn weekend is geweest, krijgen ze meestal hetzelfde verhaal te horen. Dat ik mij namelijk weer heerlijk heb vermaakt met een goede film of bingewatchend met mijn favoriete series. Ik heb nogal een uitgebreide smaak wat dat betreft, dus er is altijd wel iets wat ik kan kijken. Films en series brengen mij tijdelijk even in een andere wereld. Om nog maar niet te praten over het lezen van boeken. Deze drie dingen kunnen er voor zorgen dat ik even de boel de boel laat en mij laat meenemen naar een andere wereld.

Mijn Serie

Om bij te kunnen houden wat ik ondertussen allemaal gelezen en gekeken heb, begon ik eerst met het bijhouden van de films en series in een excellijstje. Op zich werkte dat beste wel goed, maar nieuwsgierig als ik ben wil ik graag van series weten wat er over geschreven wordt. Laten we het zo zeggen, je maakt mij niet boos met spoilers. 🙂
Tijdens een van deze speurtochten naar informatie over een bepaalde serie kwam ik de website ‘Mijn Serie” tegen. Op deze website kan je aangeven welke serie je volgt. Je kan de aflevering die je gekeken hebt netjes afvinken, maar je kan ook alvast de omschrijving van de komende afleveringen bekijken. Tegenwoordig hebben ze ook een app, zodat je op je telefoon of tablet kan afvinken terwijl je verder gaat mij kijken. Mocht je willen weten wat ik ondertussen allemaal gekeken heb, dan kan je mijn account bekijken: Kaaatje73. Via de widget hier rechts van deze blog en via het menu boven kan je altijd bekijken, welke series ik de laatste tijd gekeken heb.

Goodreads

Voor het lezen van boeken, bestaat eigenlijk hetzelfde als Mijn Serie. Een plek waar je kan bijhouden welke boeken je gelezen hebt. Goodreads is die plek waar je kan bijhouden welke boeken je gelezen hebt, nu leest of nog wil gaan lezen. Natuurlijk heb ik veel meer gelezen dan datgene wat ik nu in mijn Goodreads overzicht heb staan, maar van meer dan de helft weet ik de namen van de schrijvers en de titels van de boeken niet meer. Ik merk dat ik de laatste tijd veel meer series kijk, dan boeken lees. Dus misschien ga ik in 2020 maar eens meedoen aan de Goodreads Challenge: het lezen van een zelf bepaald aantal boeken in een jaar. Via mijn account Kaaatje kan je bekijken wat ik allemaal lees.

Films

Tja, ik zou willen dat ik hier nu een leuk verhaal kan afsteken over het perfecte programma om bij te houden welke films je allemaal gekeken hebt. Maar eerlijke gezegd, dat leuke programma heb ik nog steeds niet gevonden. Op IMDB kan je aangeven welke films je nog wil zien, maar niet welke je al gekeken hebt. En ik heb niet altijd de behoefte om van elke film die ik kijk en review te schrijven. Eigenlijk zou een film versie van Mijn Serie of Goodreads perfect zijn, maar helaas zijn ze beide niet van plan dit gat te vullen. Dus hiervoor ben ik nog zoekende. Mochten jullie een favoriet programma hebben waarin je bij houdt welke films je kijkt, dan hoor ik dat graag.

Met welke programma’s houden jullie je verzamelingen bij?

Geef een reactie